انسان وتضادهایش

نومیدی هنگامی که به مطلق می رسد یقینی زلال و آرام بخش می شود...

انسان وتضادهایش

نومیدی هنگامی که به مطلق می رسد یقینی زلال و آرام بخش می شود...

آیا شجریان چهره ماندگار ماست؟!!

من موسیقی دان نیستم و چندان علاقه ای نیز به موسیقی ندارم. این نداشتن علاقه یک موضوع شخصی است، بنابراین کاری به صدای آقای شجریان ندارم. صدایش باشد متعلق به همه کسانی که صدایش را دوست دارند.
اما در گوشه و کنار می شنویم که چرا در همایش چهره های ماندگار شجریان نباشد و فلانی باشد؟ و یا چرا اینها از روی خوش آمد و تملق گویی و غیره اعمال سلیقه می کنند؟! چرا ربنای او در ماه رمضان پخش نمی شود؟ و حرفهایی از این قبیل.
ناگریز دیدم مطالبی گردآوری! و بنویسم که البته چیز جدیدی نیست و نگاهی به تاریخ گذشته و حال است.

شجریان اگر صرفا یک خواننده بود که مطمئنا با او مثل خواننده و با معیار هنرش رفتار و تقدیر می شد. اما شجریان خود نخواسته و نمی خواهد که صرفا یک خواننده باشد. گاهی می گوید که من سیاسی نیستم، اما همیشه اظهارنظرهای بحث برانگیز سیاسی می کند که همیشه مورد سوء استفاده دشمنان جمهوری اسلامی قرار می گیرد.
شجریان درحالی بر ضد جمهوری اسلامی و انقلاب اظهارنظر می کند که کارشناسان امور فرهنگی و هنری معتقدند که شجریان تمامی ثروت‌های هنری و مادی و معنوی خود را مدیون انقلاب اسلامی است، چرا که با وقوع انقلاب 1357 بساط بسیاری از خوانندگان کوچه بازاری و سنتی برچیده شده و در واقع میدان فعالیت به دست شجریان و یکی دو نفر دیگر افتاد و صدا و سیما نیز در معرفی او به مردم نقشی به‌سزا ایفا کرد.
شجریان که در سال‌های آغازین انقلاب اسلامی سال 1357 در یک منزل استیجاری در یکی از نقاط تهران زندگی می‌کرد، اینک او به عنوان یکی از مردان ثروتمند ایرانی محسوب می‌شود. (طبق گفته های خودش در بی بی سی فارسی)

اگر گفته هایش را در مصاحبه با بی بی سی و تلویزیون استرالیا! پیگیری کنید حقیقتا گمان کنم متعجب شوید. ایشان حتی به پخش صدایش روی تصویر ورود امام خمینی به ایران هم اعتراض داشته و دارد. امام خمینی که مورد اتفاق همه سیاسیون ایران است! حرفهای جالب دیگری هم دارد... جدایی دین از سیاست! و ....

گزیده هایی از مصاحبه های شجریان در رسانه های مختلف

1- شجریان در اعتراض به پخش تصویر امام خمینی (ره) بر روی تصنیف «ایران ای سرای امید» به بی‌بی‌سی فارس می‌گوید: «آن آهنگ یک حالت رستاخیزی را در جامعه نشان می‌دهد اما دیدم که اینها روی این آهنگ تصویر آقای خمینی را نشان می‌دهند که دارد از پله‌های هواپیما پایین می‌آید، خب من این آهنگ را برای ایشان نخواندم که! و دیدم که صدا و سیمای جمهوری اسلامی دارد از آهنگ‌های من سؤاستفاده اینجوری می‌کنند.»

2- شجریان با بی‌بی‌سی فارسی: «حقیقتش من از اولش هم انقلابی نبودم ولی دور و بر من همه‌اش افرادی بودند که گرایش سیاسی و چپی داشتند و مجبور بودم توی آن بچه‌ها باشم، چون اطراف من همه سیاسی حرف می‌زدند»

3- شجریان به سی‌ان‌ان گفت: «در طول 31 سال گذشته حتی یک هفته یا یک روز هم احساس شادی نکردم!»

4- شجریان در تلویزیون استرالیا گفت: «30 سالی است که مذهب در سیاست وارد شده و حکومت را به دست گرفته و نتیجه بسیار بدی داشته است! و همه! به این باور رسیده‌اند که باید دین و مذهب از سیاست جدا شود...»

5- شجریان در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه تلویزیونی اس.‌بی.‌اس استرالیا درباره این که با خواندن آواز دخترش در برابر مردان و ترانه‌های سیاسی خود آیا قصد دارد با این کارها با جمهوری اسلامی دهن‌کجی کند، می‌گوید: «آن‌ها راه خودشان را می‌روند و می‌گویند قوانین الهی است و قابل تعویض نیست ... آنها کار خودشان را می‌کنند و ما هم کار خودمان را می‌کنیم

اینها تنها گوشه هایی از اظهارنظرهای صریح شجریان است.

البته تناقض‌‌گویی‌های فراوانی هم در نظرات شجریان در این برنامه وجود دارد. محمدرضا شجریان در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی توضیح می‌دهد که در زندگی‌اش هیچ‌گاه گرایش سیاسی خاصی نداشته ولی می‌گوید که همیشه با خواسته‌های مردم برای آزادی و دموکراسی هم‌سو بوده است، یعنی از یک طرف خود را خارج از چارچوب‌های تعریف شده سیاسی به حساب می‌آورد و از طرف دیگر تندترین انتقادات خود را به رئیس جمهور و نظام جمهوری اسلامی بیان می‌کند.

چندی پیش روزنامه نگاری در یادداشت های خود بین هنر و سیاست شجریان تمایز قائل شده بود و از مسئولان خواسته بود که این دو مقوله را با هم مخلوط نکنند! این در حالی است که جناب شجریان این دو مقوله را آنچنان با هم مخلوط کرده که اینک به هیچ عنوان نمی‌توان میان آنها نقطه تمایزی قایل شد.

حال جای این سؤال اساسی باقی است، فردی که هیچگونه اعتقادی به نظام جمهوری اسلامی ندارد، چرا و به چه دلیلی باید صدای او از رسانه ملی پخش شود؟ یا در چهره های ماندگار او را ماندگار بنامیم؟!  و یا با پول بیت المال او را تجلیل کنیم؟!
شجریانی که با مواضع ضد انقلابی خود به نوعی وطن فروشی را در رسانه‌های جهان به عینه به نمایش گذاشت و در هر کشوری و در هر رسانه‌ای طبل رسوایی جمهوری اسلامی را به زعم خویش نواخت و حتی اوج بی‌اعتقادی خود را به امام امت، آن مراد ملت ایران نشان داد، چه ضرورتی دارد که صدای چنین فردی که با صراحت به باورهای اعتقادی مردم ایران تاخته است، اینک در پای سفره ارزشمند افطار پخش شود و به راستی چرا باید ملت ایران با صدای فردی که به ارزش‌های آنها خیانت و توهین کرده است، روزه خود را افطار کنند؟

به واقع اگر ما دین را میزان نگرش خود قرار دهیم، به نظر شما چه رویکردی را باید در مقابل این شخص اتخاذ کنیم؟؟!! حال آنکه سیاست ما باید! عین دیانت ما باشد.


پی نوشت: گفتار بالا تطهیری برای تمامی عملکرد دولتمردان جمهوری اسلامی نیست!

نظرات 10 + ارسال نظر
مریم شنبه 6 آذر 1389 ساعت 03:42

اسمشو نبر!

طرف فیلسف شده.
حالا یه صدایی داره فکر میکنه نظراتش خیلی خفن و علماتیکه!!!

علی فغانی شنبه 6 آذر 1389 ساعت 15:06 http://alifaghani.parsiblog.com/

سلام وعرض ادب نگاهی مختصر وگذرا به وبلاگ خوب وارزشمنتان داشتم . خیلی عالی بود . امیدوارم در آینده وبا فرصت بیشتر از مطالب ارزشمندتان فیض ببرم. ممنون از محبتتان . منتظر نگاه گرمتان هستم .

اسکندری شنبه 6 آذر 1389 ساعت 17:46

علامه طباطبائی هم انقلابی نبود و معتقد بود انقلاب اسلامی یک شهید داشت و آن هم اسلام بود. پس تصویر علامه را هم نباید نشان دهند

طیرانی دوشنبه 8 آذر 1389 ساعت 17:24

عزیز کاملا در اشتباهی !!!!!!

حمله به شجریان یعنی حمله به هنر ذوق سلیقه توانمندی و............

شجریان یک شریعتی دیگر است در هنر .

خواهش مندم مقایسه بی ربط نکنید!!!
دکتر کجا و شجریان کجا!

در ضمن کسی به شجریان جمله نکرده، شجریانه که به ملت حمله کرده!!

محمودی دوشنبه 8 آذر 1389 ساعت 22:45 http://www.sedjavad220.blogfa.com

سلام دوست عزیز :

از ورود شما به فضای مجازی ارتباطات خوشحالم.

شما را لینک کردم .

موفق باشید.

علی فغانی سه‌شنبه 23 آذر 1389 ساعت 09:02

سلام از باب ارادت
خدمت رسیدم جهت کسب فیض وعرض تسلیت.

علیک
همچنین جناب فغانی

سارو دوشنبه 20 دی 1389 ساعت 04:12 http://shur.blogsky.com/

سلام

از دست شما ناراحتم بابت قضاوت و نتیجه گیریتون درباره ی استاد شجریان
حداقل یک چیز بهم دلخوشی میده و خوشحالم کرد که انسان فهیمی هستید و رفتید تحقیق کردید و این گفته ها رو از استاد شجریان پیدا کردید و لابد نمیشد نتیجه ای بهتر از اونی که شما گرفتین رو گرفت ..!!
به هر حال...
درباره ی اینکه صدای استاد تو صدا و سیما پخش نمیشه که ... صدا و سیما واقعا براش کوچیکه!! صداش نباید در صدا و سیمایی که دروغ و ... توش حاکمن پخش بشه.
آزادی خواهیش و همراه بودن با مردم و تمایل به دمکراسیش که مشکلی نداره و کاملا طبیعیه..
اون احمدی نژاد رو «این آقا» خطاب کرد! و کسی نتونست جوابش رو بده... چون همه میدونن که محمدرضا شجریان کیه..
چون مردم میخانش...
استاد چهره ی ماندگار نیست. پس میشه استنباط کرد که انتخاب افرادی که چهره های ماندگار شدن جهت دار بوده.
دیگه چهره ی ماندگار بودن ارزش و اعتباری نداره.
استاد به بیت المال نیازی نداره و نشون داد که برای مردم چه ارزشی قائله و کمک به زلزله زدگان بم و ...
خوشحال میشم نظرتون رو بدونم... بعد از شنیدن این حرفا.
لطفا بیاین به بلگم و اونجا جواب بدین.
دانشجوم نمیتونم شما رو بوک مارک بکنم. (کامپوتر ثابت در دست نیس)
عزت زیاد...

سیاوش چهارشنبه 4 بهمن 1391 ساعت 18:45 http://www.yaramoo.blogfa.com

با سیاسی کاری ها کاری ندارم ولی استادشجریان چنان دری در صدف است که خارجی ها بیشتر از داخلی ها قدرشو می دانند
وقتی زمزمه یاد ایامش رو که میشنوی انگار تمام غمهای نداشته ات به دلت رسوخ و دوست داری با او همنوا شوی

anahitafarshid دوشنبه 12 مرداد 1394 ساعت 10:16

سلام، حالا که توافق حاصل شده، کار اصلی‌ شروع می‌‌شود. دیپلماسی در خارج از کشور و ساختن کشور در داخل.

anahitafarshid دوشنبه 12 مرداد 1394 ساعت 10:24

سلام، حالا که توافق حاصل شده، کار اصلی‌ شروع می‌‌شود. دیپلماسی در خارج از کشور و ساختن کشور در داخل.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد